Källkritik -En föreläsning med Jack Werner

I onsdags hade åk 8 på Norretullskolan och flera av kommunens lärare möjligheten att lyssna på journalisten Jack Werner.  På ett intressant och konkret sätt gav föreläsaren oss saker att tänka på när vi vistas på internet för att inte låta oss luras av falska nyheter och rykten. Ofta kan vi få veta sanningen bakom osannolika nyheter genom att vara både källkritiska och lite självkritiska.

Här hittar du som lärare nedladdningsbart undervisningsmaterial från Lilla Viralgranskaren. Materialet riktar sig både till yngre och äldre elever.

https://www.metro.se/artikel/ladda-ner-lilla-viralgranskaren-l%C3%A4rarhandledning-i-k%C3%A4llkritik

 

En reaktion på “Källkritik -En föreläsning med Jack Werner”

  1. Det här var fortbildning på riktigt! Jack Werner är en strålande skicklig föreläsare, som berättade och beskrev sådant som jag faktiskt inte redan visste, och därtill har nytta av i min undervisning.
    Stort tack både till Jack och till dem som som arrangerat denna givande eftermiddag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *