iPadens fysiska delar

ipad_delar

Hemknapp
Finns olika funktioner på hemknappen, du kan trycka på den för att starta iPaden då den gått ner i viloläge.
Dubbel klickar du på den så kan du snabbt navigera mellan olika appar som är igång (multitasking). Håller man inne on/off knappen och samtidigt trycker på hemknappen så tar man en skärmbild som du sen hittar bland dina bilder. Håller du inne hemknappen så aktiverar du funktionen Siri.

Kamera
På din iPad har du två stycken kameralinser, en på framsidan och en på baksidan.  Med kameran kan man välja om man vill ta enskilda kort eller om man vill spela in en film. Du hittar dina bilder i appen bilder.
bilder

Mikrofon
iPaden har en mikrofon. Med denna kan du spela in minnesanteckningar, få ljud till dina filmer mm.

Volymknapp
Höj och sänk volymen på din iPad

Mic ingång
Här koppla du in dina hörlurar (3,5 mm) du kan också koppla in en extern mikrofon.

Power on/off
Här stänger du av och sätter på din iPad om den har varit helt avstängd. När du stänger av iPaden får du också frågan på skärmen om du verkligen vill stänga av din iPad.
Det kan hända att din iPad krånglar och då kan man göra en sk hård omstart. Detta gör du igenom att hålla in både hemknappen och power on/off knappen tills Apple loggan syns då släpper du båda knapparna. 

Strömkontakt
På nyare iPads har man en sk Lightning kontakt, på äldre har man en 30 stiftkontakt (se bild). För att ladda iPaden kopplar man de till strömadaptern.
Du kan även använda denna sladd för att koppla ihop iPaden med datorn.
kontakter

Högtalare
Dessa styrs av volymknapparna (se ovan)

 

 

Hoppa till verktygsfältet